Elérhetőség

Creative Team Alapítvány

HU-3846 Hernádkércs, Kossuth u. 72.
info@creativeteamalapitvany.hu


REJOICE

RivEr JOurney experIenCE (REJOICE) – Aktív turizmusfejlesztés a Hernád folyó mentén

Creative Team Alapítvány

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával egy nemzetközi együttműködési projekt keretében Hernád-menti önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek vállalkoznak arra, hogy tevékenységükkel nagy lépést tegyenek előre a Hernád folyó aktív turizmusának a fejlesztésében. A program során egyedülálló módon, olyan határon átívelő komplex turisztikai szolgáltatáskínálat kialakítása valósul meg, melynek során egy, a Hernád folyót lefedő kajak-kenu és kerékpárkölcsönző hálózat létrehozása, kikötőpontok- és szálláshelyek kialakítása, valamint ehhez kapcsolódó egyéb infrastruktúra és kommunikációs tevékenység valósul meg. A szlovák-magyar partnerségben összesen 15 szervezet vesz részt a River & Mountain o.z. szlovákiai partner vezetésével, a további 8 szlovákiai és 6 magyar partner (Obec Kostoľany nad Hornádom, Obec Ždaňa, Obec Trstené pri Hornáde, Obec Milhosť, Obec Družstevná pri Hornáde, Ľuboš Grajcár – John the B tour, Obec Veľká Lodina, Obec Kysak, Creative Team Alapítvány, Hernádkércs Község Önkormányzata, Kmetty Benjámin, Hidasnémeti Község Önkormányzata, VÉDÉPSZOLG KFT., Hernádszentandrás Község Önkormányzata) együttműködésével.

A Creative Team Alapítvány a projektrész keretében a Hernád-folyó vízi turizmusához kapcsolódó fejlesztéseket valósít meg székhelyén Hernádkércsen és Felsődobsza településeken. A tevékenységek között előkészítő tevékenységeket, közös projekttalálkozókat, a helyi szolgáltatóknak szóló workshop sorozatot valósítunk meg. Mindemellett a projekt tevékenység sikerét egy szakértő megbízásával, valamint promóciós és nyilvánosságot biztosító tevékenységek megvalósításával biztosítjuk. Utóbbi feladatok a teljes magyar konzorciumi partnerség tevékenységét is erősítik. Beruházási elemként egy konténerekből álló pihenőpontot alakítunk ki Felsődobszán a Hernád folyó mellett. Az előbbieken túl projektmenedzsment és irodai- és adminisztrációs tevékenységet is folytatunk a projekt teljes időtartama alatt. Egy ilyen volumenű projekt, amely magas intenzitású együttműködést igényel, fejleszti a térség gazdasági szereplői közötti kooperáció mértékét hosszú távon is. Hozzájárulásunk a kajak-kenu kölcsönző rendszerhez, elősegíti a minőségi természetjárást, a látogatók számára. Képzésünk Hernádkércsen a projekt által elért célokat fenntarthatóvá teszi, a projekt lezárását követően is. A projekt megvalósítására kapott ERFA támogatás összege: 118.921,96 EURO.      

A ’RivEr JOurney experIenCE’ (SKHU/1902/1.1/114) című projekt, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásának köszönhetően valósulhat meg.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program részleteiről további információ itt érhető el: www.skhu.eu.

Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.