Elérhetőség

Creative Team Alapítvány

HU-3846 Hernádkércs, Kossuth u. 72.
info@creativeteamalapitvany.hu


A projekt


„Országon át” – A helyi foglalkoztatás erősítése szociális vállalkozások segítségével Zalában és a Csereháton

 


A projekt célja:

A helyi foglalkoztatás erősítése szociális vállalkozások fejlesztésével, a foglalkoztatás-fejlesztési forrásközpontok által nyújtott szolgáltatásokon keresztül Zalában és a Csereháton.

Koordináló szervezet: Creative Team Alapítvány

Projekt partnerek: Zala Megyei Cigány Civil Szervezet és az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület

 

A projekt csereháti (abaúji) tevékenységei:


1.     Foglalkoztatás-fejlesztési Forrásközpont kialakítása a Csereháton

 

A projekt során Foglalkoztatás-fejlesztési Forrásközpont kialakítására kerül sor az az Abaúj Leader Egyesület működési területén, Hernádkércs településen.

 

A forrásközpontok célja, hogy a projekt keretében a területen élő hátrányos helyzetben lévő lakosság bevonásával és felkészítésével megalapozzák a szociális vállalkozási formák kialakítását a Csereháton, ezzel nagymértékben elősegítve a helyi foglalkoztatás növelését, valamint a roma stratégia helyi szintű megvalósítását. Célja továbbá, hogy biztosítsa azt a hiányzó szakmai és adminisztratív támogatást a térségben élő, hátrányos helyzetű csoportok számára, amely a közösségi alapú vállalkozási formák létrejöttéhez elengedhetetlen.

 

2.     Szakmai megvalósítók felkészítése

 

Projektünk keretében megvalósításra kerül a szakmai megvalósítók felkészítése, fejlesztő tréning keretében sajátítják el a projekt specifikumaiból adódó szükséges készségeket és ismereteket, valamint az országot átívelően projektmegbeszélések keretében egyeztetésekre nyílik lehetőség a projektpartnerek között.

 

3.     Szociális szövetkezetek alapítása és a már működő szövetkezetek megerősítése a Csereháton 

 

  • Tréningsorozat és workshopok segítségével készítjük fel a célcsoportot a szociális szövetkezetek megalakítására, közreműködünk a szervezetek létrehozásában, majd a szövetkezet megalakulását követően szakmai támogatást nyújtunk számukra.

  • A már működő szociális szövetkezetek számára tematizált felkészítő tréningek keretében komplex szervezetfejlesztési folyamatot valósítunk meg. 

  • Tanulmányúton megismertetjük a célcsoportot a Zalai térségében már aktívan működő szociális szövetkezetek tevékenységeivel és további innovatív kezdeményezésekkel.  

  • Átfogó üzleti tervet készítetünk minden, a programban részt vevő újonnan alakult és már működő szociális szövetkezet számára, ez által megalapozva ill. újragondolva a szociális szövetkezet által végzett tevékenységeket.

 

 

Amennyiben programunk felkeltette érdeklődését és bármelyik programelemünkben szívesen részt venne, keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

 

Csereháti Foglalkoztatás-fejlesztési Forrásközpont 

Hernádkércs Kossuth út 72.

 

Ügyfélfogadás:

Kedd 14.00-16.00

Csütörtök 14.00-16.00

 

Fenti időpontokon túli személyes konzultációs igény esetén előzetes telefonos egyeztetés szükséges:

 

Varga Péter projektmenedzser: 06-70-2652653

Báriné Kántor Magdolna szakmai vezető: 06-20-9913476

E-mail: info@creativeteamalapitvany.hu

 

 

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Támogatásával valósul meg.