Creative Team Alapítvány

Gondolkodj on-line!

TISZTELT HELYI LAKOS!

Érdekli-e Önt, hogy

  • miként intézheti ügyeit könnyebben az internet segítségével?
  • hogyan kerülheti el, hogy a világhálón visszaéljenek az ön személyes adataival?
  • hogy lehet Önből is tudatos internetes-vásárló?
  • miként igazodhat el könnyen a számtalan világhálón nyújtott szolgáltatás között?
  • hogyan használja tudatosan a közösségi médiát és építse kapcsolatait biztonságosan?

 

Amennyiben akár egy kérdésre is igennel válaszolt, akkor a legjobb helyen jár.

Kérjük, látogasson el programunk weboldalára:  www.digitalinfo.hu

Várjuk Önt is rendezvényeinken! 


Üdvözlettel:

Creative Team Alapítvány

 

A PROGRAMRÓL

 

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt átfogó – nemzeti stratégiával összhangban levő - célja a magyar társadalom digitális felzárkóztatása. Ez a cél az alapkompetenciák elsajátításán túl magába foglalja a biztonságos internethasználat, azaz a digitális eszközök és szolgáltatások (különös tekintettel az e-közszolgáltatásokra, e-egészségügyi szolgáltatásokra) népszerűsítését, használatukra való ösztönzését, különösen a kistelepüléseken, illetve a hátrányos helyzetű csoportok körében.

A projekt megvalósításával alapvetően arra a társadalmi-gazdasági trendre kívánunk válaszolni, amely az utóbbi évtizedeben egyre dinamikusabban fejlődésnek indult hazánkban is. A digitális információs és kommunikációs technológia (IKT) napjainkra megkerülhetetlen részét képezi az emberek életének beleértve a fiatal és idős generációt egyaránt. A közigazgatásban, az egészségügyben és más társadalmi szektorban is egyre sürgetőbb feladatot jelent a papír alapú kommunikáció kiváltása digitalizált eszközök segítségével. Az időskorúak és a hátrányos helyzetben lévő emberek számára (pl. álláskeresők, földrajzilag és társadalmilag szegregált helyzetben levők) azonban ez sokkal nagyobb nyomást jelent, hiszen számukra eleve korlátozottan hozzáférhetőek ezek az eszközök.

A projekt keretében egy éven keresztül tematikus rendezvényeket (workshopok, előadások, közösségi rendezvények) szervezünk, amelyek az alábbi átfogó téma-területek köré szerveződnek: digitális ismeretterjesztés, adatvédelem és internetes biztonság, közösségi kommunikáció/tematikus együttműködések építése, internetes vásárlás / internetes szolgáltatások. A rendezvények izgalmas, gyakorlati tapasztalatokkal járulnak hozzá a résztvevők fejlődéséhez és segítséget nyújtanak számukra a biztonságos internethasználathoz. Külön figyelmet fordítunk az adatvédelmi kérdésekre, valamint a közösségi média felületek kezelésére és azzal kapcsolatos lehetséges problémákra is. A rendezvényeink interaktív jellegűek, így mindenki számára lehetőséget biztosítunk, hogy kérdezzen, illetve saját tapasztalatait megoszthassa.

A program célcsoportját elsősorban a felnőtt lakosság azon része jelenti, aki nem rendelkezik a digitális alapkompetenciákkal, ezen belül különösen a 45 év felettiek, vidéken élők, álláskeresők, akikben megvan, vagy a megfelelő motivációs programmal megteremthető a nyitottság a digitális eszközök kipróbálására, használatára. A projekt által érintett települések: Szentistvánbaksa, Nagykinizs, Hernádkércs, Felsődobsza, Kiskinizs, Halmaj, Kázsmárk, Léh.

Folyamatosan frissülő programjaink megtalálhatók a honlapon, ingyenes rendezvényeinkre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

Projekt azonosító: GINOP-3.3.3-17-2017-00014

A projekt címe: Gondolkodj on-line!

Kedvezményezett neve: Creative Team Alapítvány

Támogatás összege: 9.942.840 Ft

Támogatás mértéke: 90%

Tervezett befejezési dátum: 2019.05.15.

 

Elérhetőség

Creative Team Alapítvány

HU-3846 Hernádkércs, Kossuth u. 72.
info@creativeteamalapitvany.hu